Po ulicah Londona je danes v času jutranje prometne konice divjalo pet vojaških konjev, piše STA. Med njihovim dirom po prestolnici so bile ranjene najmanj štiri osebe, več vozil pa je bilo poškodovanih. Po navedbah policije in vojske so vse konje že ujeli, vsaj dva pa naj bi bila poškodovana, poroča britanski BBC.

Konji so se prestrašili med urjenjem

Incident naj bi sprožil hrup z gradbišča v bližini Buckinghamske palače. Konji so se prestrašili in med jutranjim urjenjem pobegnili. Štirje vojaki so med vajo padli s konj, je sporočil tiskovni predstavnik vojske in dodal, da četverico sedaj pregledujejo zdravniki. Fotografije in videoposnetki, objavljeni na družbenih omrežjih in v britanskih medijih, so medtem prikazovali dva konja, ki sta tekla po prometnih cestah in se izogibala avtobusom, taksijem in drugim udeležencem v prometu. Oba sta imela na sebi sedla, eden od njiju je bil na prsih in nogah prekrit z rdečo tekočino, ki naj bi bila najverjetneje kri.

Po navedbah reševalnih služb so bile na treh različnih lokacijah v Londonu ranjene najmanj štiri osebe, ki so jih že pripeljali v bolnišnico. Pet konjev je med tekom po ulicah prestolnice poškodovalo tudi več vozil. Eden od konjev je denimo trčil v parkiran turistični avtobus in razbil vetrobransko steklo. Skupno sta bila poškodovana vsaj dva konja, veterinarji pa že oskrbujejo vse konje vpletene v incident, še dodajajo.