V nesreči na tokijskem letališču je umrlo pet članov posadke letala japonske obalne straže po tem, ko je vanj trčilo potniško letalo japonske državne letalske družbe Japan Airlines. Letalo obalne straže bi moralo poleteti proti polotoku Noto, ki ga je v ponedeljek prizadel uničujoč potres, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Umrlo pet od šestih članov posadke

Tiskovna agencija Kyodo poroča, da je v nesreči umrlo pet od šestih članov posadke letala obalne straže. Po navedbah javne medijske mreže NHK je pilot letala edini član posadke, ki je preživel trčenje. Pilot je sicer po poročanju britanskega BBC huje poškodovan.

Vseh 367 potnikov in 12 članov osebja na potniškem letalu, ki je malo pred pristankom zagorelo, so evakuirali.

Letalo obalne straže je bilo na poti do letališča Niigata in bi moralo dostaviti nujne potrebščine za prizadete v potresu z magnitudo 7,6, ki je v ponedeljek prizadel polotok Noto na zahodni obali otoka Honšu.

Po podatkih Japonske meteorološke agencije za nesrečo niso bile krive vremenske razmere, navaja AFP.

Današnja nesreča je najhujša nesreča letalske družbe Japan airlines na Japonskem od leta 1985, ko je letalo strmoglavilo, umrlo pa je 520 ljudi. To je bila nasploh ena najhujših letalskih nesreč v sodobni zgodovini.