V Rio de Janeiru je ženska na invalidskem vozičku v bančno poslovalnico pripeljala 68-letnega moškega, da bi ji podpisal posojilo. Vendar se je izkazalo, da je bil že več ur mrtev, je sporočila brazilska policija.

Držala je kemični svinčnik in premikala njegovo roko

Erika Vieira Nunes je v torek odpeljala truplo v banko v predmestju Ria in rekla blagajniku, da hoče posojilo v višini 17.000 realov (malo nad 3000 evrov), je razvidno s posnetka varnostne kamere. Držala je kemični svinčnik in premikala njegovo roko, poroča Reuters.

"Stric, ali poslušaš? Moraš podpisati," je rekla in predlagala, naj podpiše namesto njega. "Nič ne reče, takšen pač je," je rekla in dodala: "Če ne nisi v redu, te bom odpeljala v bolnišnico."

Bančno osebje je postalo sumničavo, saj je moškemu glava padala nazaj, ko jo je ženska nehala držati, zato so poklicali policijo, ki jo je aretirala na kraju. Obtožena je goljufije. Truplo so odpeljali v mrtvašnico.

Njen odvetnik je trdil, da je moški umrl na banki, vendar je policijska forenzična analiza ugotovila, da je umrl že nekaj ur prej.

Se je pa pozneje izkazalo tudi, da pokojni ni njen stric, temveč daljni sorodnik. Zdaj pristojni skušajo stopiti v stik s pokojnikovo ožjo družino.