V javnost je prišel posnetek zaslišanja moškega, ki je streljal na slovaškega premierja. Pisatelj Juraj Cintula, ki je domnveno ustrelil Roberta Fica, pravi, da je to storil, ker se ni strinjal s politiko vlade in z "njenim uničevanjem javne televizije"..

Slovaški mediji danes poročajo, da je domnevni atentator 71-letni znani domači pisatelj in ustanovitelj Literarnega kluba Duha in član Društva slovaških pisateljev. Sky News je poročal, da je bil nekdanji varnostnik v nakupovalnem središču.

Fico se še bori za življenje

Življenje slovaškega premierja Roberta Fica je še vedno ogroženo, je na večerni novinarski konferenci povedal notranji minister Matuš Šutaj Eštok in pojasnil, da operacija še poteka. Oblasti današnje streljanje na premierja obravnavajo kot poskus atentata, napadalec, ki naj bi ravnal s političnim motivom, je izstrelil pet nabojev.

Fico je bil hudo ranjen po srečanju slovaške vlade v kraju Handlova. Osumljenca za streljanje so nemudoma prijeli, Fica pa so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

V napetem političnem ozračju je policija pozvala medije, naj onemogočijo komentiranje pod članki, povezanimi s streljanjem na premierja, javnost pa, da se vzdrži grozilnih in sovražnih komentarjev.

Dogodek, ki je odmeval po celem svetu, so obsodili tako domači kot tuji politiki, vključno s slovenskim državnim vrhom.