Videoposnetek s prizorišča v mestu Reading v južni Angliji je pokazal moškega, ki ga je kletka žerjava rešila s strehe stavbe v gradnji, medtem ko so se okrog njega valili gosti oblaki temnega dima in plameni. Množica, ki se je zbrala v bližini stavbe, je zaploskala, ko so moškega dvignili v zrak in nato spustili na tla.

Žerjavist Glen Edwards je zaradi vetrovnih pogojev situacijo opisal kot “tesno”. “Nisem bil več kot 20 metrov v zraku in pogledal sem skozi levo okno ter videl tipa, ki je stal na vogalu stavbe,” je povedal Edwards, ki je delal na mestu, preden je izbruhnil požar.

Povedal je, da je skušal postaviti kletko med človeka in ogenj, a ga je “oviral veter, ki se je tam vrtel.” “Vendar sem spustil kletko in uspelo mi ga je spraviti vanjo,” je dejal.

Več kot 50 gasilcev je prispelo na kraj dogodka, da bi se spoprijeli z ognjem, so povedali uradniki, še enega moškega pa so dvignili iz stavbe z žerjavom. Oba sta bila zaradi vdihavanja dima odpeljana na zdravljenje v bolnišnico. Požar so gasilci pozneje pogasili.