Italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina (FJK) in Benečija so v noči na danes prizadela huda neurja in močni nalivi, ki so povzročili poplave v več občinah v pokrajinah Videm in Pordenone. V Lombardiji so o poplavah poročali že v noči na četrtek.

Pogrešan moški, veliko škode, zrušen most,...

V pokrajini Como pogrešajo moškega, ki ga je odnesla voda. V deželi FJK sta močno narasli reki Tilment in Livenza. Iz Benečije poročajo o padavinah in nevihtah, ki so povzročile veliko škode. V mestu Malo v pokrajini Vicenza se je zrušil most. O močnem deževju so poročali tudi iz Benetk.

"Gre za nepredvidljiv in izjemen vremenski pojav z intenzivnimi padavinami v zelo kratkem času, zaradi katerega površinska voda ne more hitro odtekati," je dejal predsednik dežele Benečija Luca Zaia. Iz Lombardije poročajo, da je v 24 urah v Gardsko jezero priteklo 20 milijonov kubičnih metrov vode. Vodostaj je 136 centimetrov nad hidrometrično ničlo, medtem ko je bil pred natanko enim letom 73 centimetrov. V pokrajini Como pogrešajo 66-letnika, ki je po zrušenju mostu padel v reko Serenza, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

STA