Globalno

Veganska vplivnica umrla od lakote in izčrpanosti

Uredništvo , 06.08.23 ob 03:20

Že leta ni pila vode, prehranjevala pa se je pretežno s surovim sadjem in zelenjavo.

Veganska vplivnica umrla od lakote in izčrpanosti

Ruska vplivnica Zhanna Samsonova, ki je bila privrženka veganskega in presnega prehranjevanja, je umrla zaradi lakote in izčrpanosti, poroča Daily Mail. Zadnja leta je bila na presni dieti, ki je po pisanju portala bila sestavljena iz  sadja, kalčkov iz sončničnih semen, sadnih smutijev in sokov.

Novico o njeni smrti je potrdila tudi njena mama, ki je med drugim dejala, da je Zhanna umrla v Maleziji zaradi okužbe, podobne koleri, ki se je poslabšala zaradi njene izjemno restriktivne diete. 39-letna vplivnica je imela obdobja, ko ni jedla in pila po več dni. Tudi vode naj ne bi pila že več let, nadomeščala jo je zgolj s sadnimi in zelenjavnimi smutiji.

Mati ni podpirala njenih prehranjevalnih navad

Njena mati še pravi, da diete ni podpirala, še več, večkrat jo je skušala prepričati, naj uvede bolj zdrave in uravnotežene prehranjevalne navade. Recepte, ki jih je vplivnica pripravljala, je večkrat delila s sledilci na Instagramu. Tam ji je sledilo več kot 10 tisoč ljudi. Med drugim je Zanna tudi zapisala, da se hrani telo preprosto, pri tem pa ne uporablja olja, soli in beljakovin. Na veganski dieti naj bi bila več kot 15 let. Čeprav so ji mnogi govorili drugače, na primer, naj se zdravi, ker jo je je bilo grozljivo pogledati, je izjavljala, da je njeno zdravje popolno in da nikoli ni prehlajena.