V ukrajinskem obstreljevanju središča Donecka so bili ponoči ubiti štirje ljudje, so sporočile tamkajšnje separatistične oblasti. Ruska vojska je medtem nadaljevala s ciljanjem ukrajinskih mest, pri tem pa ubila najmanj eno osebo v Odesi, poročajo tuje tiskovne agencije.

V obstreljevanju Donecka, prestolnice ene od štirih ukrajinskih regij, ki si jih je Rusija leta 2022 enostransko priključila, so bili ubiti štirje ljudje, še 13 je ranjenih, je prek Telegrama sporočil proruski voditelj Denis Pušilin.

V novih napadih z droni na ukrajinsko pristaniško mesto Odesa je bila ubita najmanj ena oseba, več ljudi je ranjenih, pa je sporočil tamkajšnji guverner Oleg Kiper.

Zaostrene razmere 

Ruske sile so po navedbah ukrajinskih virov ponoči napadle tudi regije Lvov, Mikolajiv in Dnipropetrovsk, od koder pa zaenkrat poročajo zgolj o gmotni škodi.

Vojna v Ukrajini se je v zadnjih dneh leta 2023 znova zaostrila, potem ko je Kijev v soboto v odgovor na enega najsilovitejših ruskih napadov ciljal rusko obmejno mesto Belgorod. V tej dvodnevni izmenjavi ognja je bilo ubitih več kot 50 ljudi.