V Zagrebu se bodo domačini po novem lahko z gondolo na Sljeme – vrh Medvednice, gore nad mestom, vozili popolnoma brezplačno. »Če se želite izogniti čakalnim vrstam na blagajni, lahko prevzamete tudi kupon za brezplačni prevoz, ki velja eno leto,« so zapisali v obvestilu. Na eno od prodajnih mest je potrebno priti z obstoječo naročniško kartico ali mobilno aplikacijo MojZET, v kateri je odprt uporabniški račun in veljavnim identifikacijskim dokumentom z dokazili o prebivanju ali prebivanju.

Sicer imamo tudi Mariborčani in Mariborčanke za Pohorsko vzpenjačo ugodnost, a ne tako velike. Minulo poletje so namreč mestni svetniki potrdili subvencionirane vozovnice za osebe s stalnim prebivališčem v Mariboru. Tako domačini za povratno vozovnico namesto 16 evrov odštejejo 9, za otroke, mladino, študente in seniorje pa vozovnica namesto 11 evrov stane 6,50 evrov. Razliko do polne cen pa občanom subvencionira Mestna občina Maribor. 

Znižali tudi vozovnice za ostale

Tudi za tiste, ki nimajo prebivališča v Zagrebu so sporočili dobro novico. Znižali so namreč cene vozovnic, tako je povratna vozovnica za odrasle 10 evrov, za otroke do 15 let in invalida pa 3 evre. Znižali pa so tudi cene kolesarskih kart – sedaj bodo vsi uporabniki za karto odšteli 2,50 evra. Zagrebčani pa bodo za letno kolesarsko karto odšteli 110 evrov.

Za primerjavo: osebe, ki stalnega prebivališča v Mariboru nimajo, morajo za povratno vozovnico za Pohorsko vzpenjačo odšteti 16 evrov, otroci, mladina, študenti, seniorji pa 11 evrov.