V kraju Meaux vzhodno od Pariza je policija v ponedeljek zvečer našla pet trupel. Mediji so pred tem poročali, da so bili ubiti ženska in njeni štirje otroci, stari od devet mesecev do deset let. Vir blizu preiskave je dejal, da so bili ženska in njeni otroci ubiti s t.i. hladnim orožjem, kar običajno pomeni nož. Lokalni tožilec Jean-Baptiste Bladier je sporočil, da je bila mati, skupaj z dvema hčerkama, zabodena tolikokrat, da ni mogoče določiti števila vbodnih ran. Zdi pa se, da sta dva mlajša sina umrla zaradi zadušitve ali utopitve.

Policija zaradi suma umora prijela 33-letnega očeta

Lokalni tožilec je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdil, da so našli pet trupel in da so odprli preiskavo zaradi umora. Policija je moža in očeta, ki je osumljen umora, že aretirala. Osumljenec je trenutno zaradi poškodb med begom hospitaliziran v ustanovi v Seine-Saint-Denisu, vendar še ni bil zaslišan. V prvi izjavi po aretaciji je dejal, da ve, zakaj je bil aretiran. 33-letni moški, rojen v Colombesu, je po poklicu vodovodar in je bil policiji znan zaradi primerov družinskega nasilja in resnih duševnih motenj. Po poročanju portala Index, so preiskovalci v družinskem stanovanju našli zdravstveno dokumentacijo in recepte za antidepresive. Moški sicer nima kazenske evidence, vendar je proti njemu leta 2019 potekal postopek zaradi "napada z nožem" na ženo. Na zaslišanju novembra 2019 je žrtev zavrnila vložitev tožbe. Takrat je omenila njegovo "dolgotrajno depresivno stanje", ki naj bi, po njenih besedah, "pred časom prenehal s zdravljenjem". Trdila je, da jo je le udaril. Postopek je bil ustavljen, potem ko je bil moški razglašen za neprištevnega zaradi duševne zaostalosti.

Zdaj mu grozi najvišja kazen - dosmrtni zapor, vendar lahko kot psihiatrični primer zahteva razveljavitev presoje. V tem prvem primeru bi bil rok zapora 30 let. V drugem primeru "bi obstajala postopkovna pot za določitev varnostnih ukrepov," je navedel tožilec Meauxa.

Francijo je v zadnjem času pretreslo več primerov infanticidov oz. umorov otrok. Konec novembra se je 41-letnik predal policiji in priznal, da je v kraju Alfortville ubil svoje tri hčerke, stare od štiri do 11 let. V oktobru pa je policist v kraju Vemars ubil svoje tri hčerke, nato pa še sebe, še poroča Index.