Globalno

V prtljažniku avtomobila prevažal ženino truplo

Uredništvo , 26.07.23 ob 11:50

Umrla naj bi naravne smrti le nekaj ur prej, preden je voznika ustavila policija.

V prtljažniku avtomobila prevažal ženino truplo

Voznik iz Avstrije, ki je v prtljažniku prevažal ženino truplo, medtem ko so bili z njim v avtu tudi njegovi otroci, je govoril resnico, ko je povedal, da je njegova 38-letna žena zbolela za rakom in umrla naravne smrti. Umrla je le nekaj ur prej, preden ga je ustavila policija.

“Vem, da me iščete”

39-letnega voznika Floriana O. iz Puchenaua, ki je sedel za volanom avtomobila, je v Ansfeldnu pri Linzu ustavila policija in od njega zahtevala vozniško in prometno dovoljenje. A mladi Avstrijec jim je takoj rekel: “Vem, da me iščete, nimam vozniškega dovoljenja, imam pa mrliča v prtljažniku.”

Moškega, sicer znanega kot zagrizenega anticepilca, ki je koronske ukrepe primerjal s holokavstom, so po incidentu pridržali. “S tem človekom se ukvarjamo že leta,” je za časnik Heute povedal direktor policije Zgornje Avstrije Andreas Pilsl. Otroke je prevzela ekipa krizne intervencije, so sporočili s policije.

Osumljenec ostaja v priporu

Državna tožilka Ulrike Breitender je dejala, da poročilo o obdukciji kaže, da “nič ne kaže na nasilno smrt” ženske v prtljažniku in da rezultat obdukcije “ustreza izjavi osumljenca”. Dodala je, da še vedno čakajo na toksikološko analizo krvi 38-letne pokojne, ki bo nared v nekaj tednih.

Osumljenemu očetu treh otrok lahko očitajo le motenje miru pokojne osebe. Osumljenec do nadaljnjega ostaja v preiskovalnem priporu zaradi nevarnosti pobega in morebitne storitve drugega kaznivega dejanja. Otroke so prevzeli svojci.