Na svojem domu v mestu New York je danes v 87. letu starosti umrla Maryanne Trump Barry, upokojena zvezna sodnica in starejša sestra nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa, poroča časnik New York Times. Pokojnica ni veljala za politično podpornico svojega brata, ki ga je v preteklosti označila za klovna.

Maryanne Trump Barry je na položaj zvezne sodnice v New Jerseyju leta 1983 imenoval takratni republikanski predsednik ZDA Ronald Reagan, nazadnje pred upokojitvijo pa je bila zvezna prizivna sodnica v Philadelphii, kamor jo je leta 1999 imenoval demokrat Bill Clinton.

Po Donaldovi zmagi prenehala z aktivnim delom

Potem ko je brat Donald leta 2016 zmagal na predsedniških volitvah, je prenehala z aktivnim delom, dve leti kasneje pa se je upokojila. S tem se je tudi zaključila preiskava o njenem domnevnem izogibanju plačevanja davkov, kar naj bi počela skupaj s sorojenci.

Maryanne domnevno ni bila navdušena nad političnimi izpadi svojega brata Donalda. Njena nečakinja Mary Trump je objavila tonske posnetke pogovora, v katerem je pokojnica mlajšega brata označila za klovna, navaja britanski časnik Guardian.

Trumpova družina novice o smrti še ni komentirala. Vzrok smrti ni bil nemudoma znan.

Doslej sta umrla oba brata bivšega predsednika ZDA. Starejši Fred Trump je umrl leta 1981, mlajši Robert Trump pa leta 2020. Živi še 81-letna Elizabeth Grau Trump.