Igralka Frances Sternhagen, znana po svojih vlogah v serijah Seks v mestu in Na zdravje, je umrla pri starosti 93 let. Njena smrt naj bi bila posledica naravnih vzrokov. Za seboj pušča šest otrok, devet vnukov in dva pravnuka. Med svojo izjemno kariero je prejela tudi prestižno nagrado Tony. “Njeno ljubezen in življenje še naprej služita kot navdih,” je zapisala njena družina.

Najbolj prepoznavna je bila po vlogi nepopustljive tašče Bunny MacDougal v seriji Seks v mestu, ki jo je igrala od leta 2000 do leta 2002. S svojo vlogo je grenila življenje svoji snahi Charlotte. V uspešnici Na zdravje je upodabljala vlogo mame Esther Clavin. “Moram priznati, da je zabavno igrati te snobovske starejše dame. Vedno bolj uživam v tem, da sem neprijetna. Poznam takšne ženske in mislim, da jih lahko dobro upodobim,” je leta 2002 delila z Los Angeles Times.

Njena izjemna kariera je trajala kar 63 let, nadaljevala pa je igranje celo po dopolnjenem 80. letu. Šele leta 2014 se je odločila za upokojitev. Poleg televizije je zapustila pečat tudi na filmskem platnu, sodelovala je s Seanom Conneryjem v filmu Planet prekletih, igrala v trilerju Misery in nastopila v komediji Julie in Julia, kjer je sijala ob boku igralke Meryl Streep. V spomin na igralko bo sredi januarja, ko bi praznovala 94. rojstni dan, organizirano praznovanje njenega življenja in izjemne kariere.