Igralec Brian McCardie – najbolj znan po vlogi kriminalnega šefa Tommyja Hunterja v filmu Izvrševanje dolžnosti – je umrl v starosti 59 let. V objavi na družbenem omrežju je njegova sestra Sarah, prav tako igralka, povedala, da je v nedeljo nenadoma doma umrl. McCardie je pred kratkim nastopil v BBC-jevi drami Time, medtem ko je sodeloval tudi pri snemanju prihajajočega predfilma Outlanderja - Blood of My Blood. Njegova družina je dejala, da je "odšel veliko prezgodaj" in ga opisala kot "čudovitega in strastnega igralca", poroča BBC.

Bil je nadarjen igralec

Sarah McCardie je za BBC Scotland News povedala, da je družina "opustošena". Povedala je: "Brian je imel rad svoje delo in se je dotaknil mnogih življenj, odšel pa je veliko prezgodaj. Radi ga imamo in ga bomo zelo pogrešali." Ustvarjalec Line of Duty Jed Mercurio in izvršni producent Simon Heath sta v izjavi dejala, da jima je bilo "v čast" sodelovati z njim. "Brian je bil neverjetno nadarjen igralec in trajen vpliv, ki ga je imel kot Tommy Hunter, je dokaz o moči njegovega nastopa. Izven zaslona se Brian ne bi mogel bolj razlikovati od lika, ki ga je igral – bil je topel, zabaven in očarljiv. Naše misli so z njegovimi najdražjimi v tem težkem času."

McCardie je odraščala v Severnem Lanarkshiru in se med šolanjem začela zanimati za igranje. Kasneje je živel v Rothesayu. Prislužil si je pohvale za svojo upodobitev gospodarja tolpe Hunterja v prvih dveh sezonah Line of Duty. Med drugim je igral v filmih kot so Rob Roy, Filth in The Damned United, kjer je igral legendarnega škotskega nogometaša Dava Mackaya. Pojavil se je tudi v številnih televizijskih vlogah, vključno z mini serijo Titanic, adaptacijo Agathe Christie Murder is Easy in dramo Dog Days, postavljeno v Dundee.