40-letni Dalibor D., brat osumljenca umora Danke Ilić, ki je bil pridržan zaradi suma pomoči pri kaznivem dejanju, je umrl v priporu na PU Bor, je poročal Telegraf.rs.

Sredi noči mu je postalo slabo

Danes sredi noči naj bi mu postalo slabo. Kljub pravočasnemu odzivu policistov in zdravnikov Zdravstvenega doma v Boru, ki so začeli z oživljanjem, je umrl ob 3.10, mrliški oglednik pa je ugotovil naravno smrt, so sporočili z ministrstva za notranje zadeve.

Kot poudarjajo, je bilo o dogodku takoj obveščeno višje državno tožilstvo v Zaječarju, ki je odredilo obdukcijo na inštitutu za sodno medicino v Beogradu.

Dalibor D. je bil včeraj skupaj z očetom Radoslavom aretiran zaradi suma, da je bratu Dejanu pomagal pri premikanju trupla umorjene Danke Ilić. Danes zjutraj naj bi ga zaslišali v zvezi z izginotjem in smrtjo dveletnice.

Iskanje trupla se nadaljuje

Iskanje trupla deklice se medtem nadaljuje. Po poročanju srbskih medijev se policija pri iskanju danes osredotoča na območje jame Lazareva Pećina blizu kraja Zlot, kjer živi eden od dveh osumljencev za umor deklice.

Tožilstvo je 50-letnima osumljencema iz Bora v soboto odredilo 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, možnosti vplivanja na priče, uničenja ali odstranitve sledi storitve kaznivega dejanja ter zaradi vznemirjanja javnosti. Eden od njiju je med zaslišanjem, na katerega so ju privedli sinoči, kaznivo dejanje v celoti priznal, drugi pa je molčal.

V soboto so aretirali še dve osebi, osumljeni pomoči pri premiku trupla deklice z odlagališča odpadkov na za zdaj še neznano lokacijo na območju mesta Bor, ter zanju odredili 48-urni pripor. Eden od njiju je bil brat enega od osumljencev za umor, ki je davi umrl, drugi pa po neuradnih podatkih srbskih medijev njun oče.

Dveletna deklica je izginila 26. marca v naselju Banjsko polje. Po desetdnevni obsežni iskalni akciji so so prijeli dva osumljenca, ki sta priznala krivdo za njeno smrt. Osumljenca naj bi z avtom trčila v deklico in njeno truplo odvrgla na ilegalno odlagališče odpadkov, kasneje pa naj bi eden od njiju truplo premestil. Kam, ni znano, saj osumljenca tega nista razkrila oz. dajeta policiji nasprotujoče si izjave, poročajo srbski mediji. Policija dekličino truplo išče že četrti dan in napoveduje, da bodo vztrajali, dokler ga ne najdejo.