Ob tem je ukrajinska vojska potrdila, da je njihov sovražnik dosegel preboj na območju vasi Očeretine, ki leži dobrih deset kilometrov severno od Berdičev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah ruskega obrambnega ministrstva so ruski vojaki "v celoti osvobodili naselje Berdiči", od koder so se konec minulega tedna umaknile ukrajinske sile. Kot je takrat dejal vrhovni poveljnik ukrajinske vojske Oleksandr Sirski, je to območje sicer "najbolj zapleten" del fronte.

Ukrajina izgublja položaje

Ukrajinska vojska je ob tem potrdila, da so ruske sile dosegle preboj na območju vasi Očeretine, ki leži nekaj več kot 11 kilometrov severno od Berdičev, je za ukrajinsko tiskovno agencijo Interfax povedal tiskovni predstavnik tamkajšnjih ukrajinskih enot Nazar Vološin. Dodal je, da izvajajo vse potrebne ukrepe, da bi bi sovražnika z območja pregnali.

Stanje na fronti se je z vidika ukrajinskih sil v zadnjem času poslabšalo, saj je ruska vojska ponekod na vzhodni fronti dosegle znaten napredek. Ukrajinske sile medtem čakajo na dostavo orožja in streliva, ki so jim ga obljubile zahodne zaveznice.