Svet je zajel hud mraz, zimske razmere pa so ponekod tako hude, da je otežena tudi uporaba javnih e-polnilnic. Družbena omrežja so namreč v zadnjih dneh polna posnetkov, ki kažejo, da so številni vozniki Tesel v Združenih državah Amerike obtičali na polnilnih mestih oziroma na cestah. Izkazalo se je namreč, da se v hudem mrazu Tesle naglo praznijo oziroma le s težavo polnijo, poročajo na Fox 32 Chicago. 

Tako so vozniki Tesel poročali o tem, da so avtomobile poskušali polniti celo več ur, a brez uspeha. Razočaranje nad priznanimi električnimi vozili je tako veliko, saj njihovi uporabniki kar ne morejo verjeti, da tako tehnološko napredna vozila »ne preživijo« niti ene hude zime.

Tesle podobne kot mobilni telefoni

Za tovrsten odziv Tesel pa imamo odgovor – krive so namreč litij-ionske baterije, ki so na nizke temperature močno občutljive. Tesle se tako soočajo s podobno težavo, kot jo pogosto zaznavamo tudi uporabniki mobilnih telefonov, ko po dolgem zimskem sprehodu ugotovimo, da je baterija naše mobilne naprave naenkrat skoraj na nuli.

[[image_1_article_62576]]

Foto: Zajem zaslona na Youtube

Trenutno dogajanje je tako lekcija za vse voznike Tesel ter voznike drugih električnih avtomobilov, ki jim strokovnjaki še posebej v hladnih zimskih dneh priporočajo dobro načrtovanje in ne predolgo odlašanje s polnjenjem.