V ponedeljek je v bolnišnici Bulovka v Pragi prišlo do tragične napake, zaradi katere je nosečnica izgubila otroka. Zdravniki so namreč zamenjali pacientki in splav opravili na napačni osebi, poroča Metropolitan. 

Tiskovna predstavnica bolnišnice Eva Stolejda Libigerova je dogodek tudi potrdila. "Na naši Kliniki za ginekologijo in porodništvo je 25. marca prišlo do nezaželenega dogodka. Po dosedanjih ugotovitvah se je zaradi hudih kršitev in neupoštevanja internih predpisov zaposlenih operacija opravila na napačni pacientki," je dejala v izjavi za medije.

V ginekološki kliniki so namreč zdravniki opravili splav pri napačni nosečnici. Bolnišnica je nemudoma suspendirala odgovorno medicinsko osebje, vodstvo pa se je opravičilo za svojo "neopravičljivo človeško napako".

Osebje je opravilo splav pri zdravi ženski, ki je bila v četrtem mesecu nosečnosti. Na kliniko sta bili namreč sprejeti dve nosečnici, ena je prišla na rutinski pregled, druga pa je bila naročena na splav.

Zdravniki so pacientki zamenjali in splav opravili pri nosečnici, ki bi morala imeti le rutinski pregled. Vodstvo bolnišnice je med drugim sporočilo, da je pripravljeno plačati odškodnino, še poroča Metropolitan.