Neznanca sta v nedeljo v Beogradu pretepla brata podpredsednika vlade bosansko-hercegovske entitete Federacije BiH Vojina Mijatovića, Đorđeja Mijatovića, ki je nato v bolnišnici umrl. Njegovo smrt je potrdil potrdil srbski minister za notranje zadeve Ivica Dačić. Osumljenca za napad še iščejo, poročajo srbski mediji.

Dačić je po pisanju portala srbskega časnika Blic pojasnil, da je policija prejela prijavo o pretepu v enem od beograjskih naselij v nedeljo med 18. in 19. uro. Ko je prišla na kraj incidenta, je tam našla ranjenega Mijatovića z ženo. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je umrl.

Fizični obračun se je po besedah ministra, ki navaja pričanje žene umrlega, zgodil na enem od otroških igrišč, ko je Mijatovićev sin prišel do očeta, ker sta mu mladeniča vzela žogo. Mijatović je odšel do njiju, po krajšem prepiru pa sta ga napadla, še piše Blic.

Dačić je pri tem dodal, da še ugotavljajo vzrok smrti oziroma to, ali je Mijatović umrl za posledicami pretepa. Poudaril pa je, da zagotovo ne gre za uboj.