Tragedija brez primere se je zgodila v vasi Dobrljin pri Novem Gradu (Bosanski Novi), kjer so policisti v družinski hiši našli mrtvi trupli dveh žensk in moškega s hudimi poškodbami.

Čeprav so sinoči vsi mediji v BiH objavili, da je moški v vasi blizu Bosanskega Novega verjetno ubil svojo mamo in sestro ter nato še sebe, je bila to le delno pravilna informacija. Kot so danes poročali, potrdili pa so tudi policijski viri, je tričlanska družina iz Bosne in Hercegovine storila kolektivni samomor. Spodbudila jih je žalost zaradi smrti 34-letne vnukinje ali hčerke, ki je zbolela za levkemijo.

Poročilo očividcev je pokazalo, da je moški s strelnim orožjem ubil dve ženski, nato pa sam poskušal narediti samomor. Umrl je na poti v bolnišnico.

Naročili so tudi krste

Kot je poročala banjaluška Alternativna televizija (ATV), so preiskovalci v hiši našli kar sedem poslovilnih pisem drugim družinskim članom in prijateljem, iz katerih izhaja, da se je trojica za to dejanje odločila po hudo bolni vnukinji ali hčerki Maja je umrl LJ.K.

"V pismih so navedli, kdo jih bo pokopal in kje ... Ob pismih so puščali bančne kartice in pisali žebljičke, da so lahko dvignili denar za pogrebne stroške," ATV povzema vir blizu preiskave.

Tri dni preden so si vzeli življenje, so naročili tudi tri krste, v katerih so jih pokopali.

Pred umorom in samomorom naj bi vsi trije povečerjali, popili žganje, se stuširali in preoblekli, zaklenili vrata in iz ključavnice izvlekli ključ, da bi kasneje lahko vstopili v hišo.

Pravi, da so v kuverti pustili 200 KM, v pismu pa navedli, da je ta denar namenjen za nakup rož, ki jih je treba odnesti na grob pokojne 34-letnice, na točno določen datum. Eno od pisem je bilo naslovljeno na njenega fanta.