Več kot 2600 metrov dolg cestni most v ameriškem Baltimoru se je zrušil po trčenju kontejnerske ladje v podporni steber, so navedli pristojni organi ameriške zvezne države Maryland. Po navedbah ameriških medijev je pri tem v vodo padlo več vozil. Obsežna reševalna akcija je v teku, za zdaj ni uradnih poročil o žrtvah.

Štiripasovni most Francis Scott Key Bridge, odprt leta 1977, se je delno porušil okoli 1.30 po lokalnem času. Kot je razvidno iz posnetkov nesreče, se je na ladji, ki je plula pod singapursko zastavo, po trčenju vnel požar, plovilo pa je kasneje potonilo v reki Patapsco.

"Na žalost je v reko Patapsco padlo do 20 posameznikov in več vozil. Zato imamo verjetno opravka z incidentom s številnimi žrtvami," je za ameriško mrežo CNN povedal Kevin Cartwright iz gasilske službe v Baltimoru. Dodal je, da je bila med vozili verjetno tudi večja prikolica, iz katere morda izteka dizelsko gorivo.

Še vedno iščejo preživele

Povedal je še, da potapljači trenutno v vodi iščejo preživele, razmere pa so nevarne zaradi nizkih temperatur in omejene vidljivosti. Temperatura vode v okolici pristanišča v Baltimoru namreč znaša okrog nič stopinj Celzija, poroča CNN.

Več kot 2600 metrov dolg štiripasovni cestni most Francis Scott Key Bridge, ki je bil odprt leta 1977, se razteza čez reko Patapsco na obrobju Baltimora. Čezenj se letno pelje več kot 11 milijonov vozil in predstavlja ključen del avtocestne infrastrukture v regiji.