Vlom, eden največjih v zgodovini mesta, se je zgodil na velikonočni ponedeljek v severnem predmestju Sylmar, je včeraj sporočila losangeleška policija. Po poročanju Los Angeles Timesa so storilci vdrli skozi streho in vlomili v sef.

Zdi se, da je kraja delo izkušene tolpe in so jo odkrili šele v ponedeljek, ko je osebje odprlo sef, poroča časnik, ki se sklicuje na preiskovalce. ABC News je citiral zaposlenega v objektu, ki je dejal, da je "tako neverjetno, da ne bi nikoli posumili."

Navdih po filmski uspešnici?

Zločin spominja na hollywoodske filme, kot je "Ocean's Eleven", a se hkrati ujema s številnimi dejanskimi vlomi v regiji v zadnjih letih.

Pred dvema letoma so tatovi iz tovornjaka, parkiranega na postajališču za tovornjake, ukradli do 100 milijonov dolarjev vreden nakit. Julija je moški izvrtal luknjo v stropu trgovine z vrhunskimi vini v bližini Beneške plaže in ukradel za 600.000 evrov burgundskih in bordojskih vin.

Po poročanju LA Timesa se je največja kraja gotovine v mestu zgodila leta 1997, ko je bilo iz blindiranega blagajniškega trezorja ukradenih 18,9 milijona dolarjev. Tatove so ujeli.