Nova generacija išče "neumne" telefone

Finski proizvajalec telefonov HMD je izdal posodobljeno Nokio 3210, saj nova generacija otrok, po njegovem mnenju, išče "neumne" telefone, ki jim omogočajo, da ostanejo povezani, a ne zasvojeni. Podjetje, ki je eno izmed vodilnih na trgu funkcijskih telefonov, je samo letos napovedalo preklopni telefon Barbie v sodelovanju z Mattelom in telefon Boring z blagovno znamko Heineken. Podjetje tako izkorišča mešanico nostalgije in zaskrbljenosti mladih, da preživijo preveč časa pritrjeni na svoje zaslone.

Nokia ima tokrat barvni zaslon (kar je bilo v 90-ih skoraj nemogoče) in 4G. Telefon ima tudi kamero z 2 milijona slikovnih pik in svetilko. Vsebuje tudi priljubljeno retro igro "Kača", baterija pa ponuja 9,5 ur časa klicev in "dneve" časa pripravljenosti.

Najboljše od vsega pa je cena, saj bo pri nas na voljo že za okoli 80€, kar je proti modernim telefonom zelo ugodna priložnost.

Konkurenca mu je bil naslednik - 3310

Nekoč je bila edina konkurenca kulturni prevladi modela 3210 njegov naslednik, Nokia 3310. Kateri od obeh telefonov je bil bolj zaželen pa je bilo odvisno od vsakega posameznika. 3310 je bila prva ikonična Nokia, ki jo je HMD znova lansiral, ko je podjetje prvič vrnilo telefone Nokia leta 2017. Toda 3210 je prav zdaj v središču pozornosti, saj leta 2024 mineva 25 let od prve izdaje telefona.

Novi model se originalu poklanja z rahlo zoženo tipkovnico in značilnim kontrastnim okvirjem okoli zaslona ter zgornjo vrsto gumbov. 3210 je nekoč slovel po zamenljivih maskah, ki so omogočale prilagajanje videza telefona na način, ki je danes mogoč samo z dodatkom etuijev za telefon. V nasprotju s tem bo ponovno izdani model na voljo v treh barvah – scuba modri, grunge črni in Y2K zlati.

"Neumni" telefon sicer ne bo nujno za vsakogar, vendar bi lahko bil odličen prvi telefone za današnje otroke. S svojo dolgotrajnejšo baterijo pa ima tudi odlične možnosti za festivale in druge dogodke, kjer morate ostati povezani, vendar se želite osredotočiti na življenje v tistem trenutku.