Na Višjem državnem tožilstvu v Zaječarju se je danes okrog 12.30 ure končalo zaslišanje staršev umorjene Danke Ilić iz Bora. Ivana in Miloš Ilić sta izjavi podala ločeno, najprej oče in nato še mati, poroča portal Kurir.rs.

Po neuradnih informacijah Kurir-ja sta se zaslišanja staršev umorjene udeležila tudi obtožena njene smrti – Dejan Dragijević in Srđan Janković. Tako Srđan Janković kot Dejan Dragijević sta bila v sobi, ko sta pričala mama, pozneje pa še oče male Danke.

Mami so sicer zatrdili, da bodo prisotnost obtoženih preprečili po zakonu, vendar je odgovorila nekaj, kar je vse presenetilo, da je prav nič ne moti, da bosta prisotna oba.

Starši niso povedali nič novega

Tako po materini želji niso uresničili tistega, kar so se odločili že včeraj, torej preprečiti, da bi bili morilci nekaj metrov stran od noseče matere, katere otrok je bil, kot se sumi, brutalno umorjen. Oče in mati, kot še poročajo, na zaslišanju nista povedala prav nič novega. Pripovedovala sta o svojem gibanju tistega dne, ko je Danka izginila, pozneje pa se je izkazalo, da je bila ubita, ker jima je to vprašanje postavila tožilka.

Oba starša sta bila vidno pretresena, med pogovorom je kapnila tudi kakšna solza, a nista povedala nič novega, česar javnost ne ve. O obnašanju matere in očeta ob srečanju z morilcema tožilstvo noče govoriti, da bi, kot pravijo, zaščitili oškodovane starše.