Hrvaška policija je na območju Istre aretirala 61-letnega nemškega in 57-letnega belgijskega državljana, ki sta osumljena, da sta 7. junija na plaži v Pulju in Rovinju snemala gole otroke.

Čakata na nadaljnje odločitve organov pregona in tožilstva

61-letnega nemškega državljana so aretirali v Pulju, saj naj bi 7. junija ob približno 19. uri na območju kampa Premantura snemal otroka med tuširanjem, poročajo hrvaški mediji. Nemca so varnostniki kampa hitro ustavili in ga pridržali do prihoda policistov, ti pa so moškega odpeljali na policijsko postajo.

Belgijskega državljana so aretirali istega dne, ker naj bi v nudističnem kampu z mobilnim telefonom snemal in fotografiral več otrok. Sprva so ga pridržali varnostniki, ki so ga nato privedli na policijsko postajo.

Z namenom iskanja predmetov, povezanih s storjenim kaznivim dejanjem, so policisti v obeh primerih preiskali prostore, vozila in mobilne naprave, ki sta jih uporabljala osumljenca. Po opravljeni kriminalistični preiskavi so oba odpeljali v prostor za pridržanje, kjer čakata na nadaljnje odločitve organov pregona in tožilstva.