Težavam Boeinga ni videti konca, poroča portal N1. Po več varnostnih incidentih, ki so se zgodili na letalih tega ameriškega proizvajalca, je v nedeljo med vzletom z motorja odpadel pokrov.

Ameriški proizvajalec letal Boeing se v zadnjem obdobju sooča z vse več varnostnimi incidenti. Potem ko je januarja z enega izmed njihovih letal odtrgalo del trupa, sta temu sledila še incidenta z odpadlim kolesom in požarom med letom. V nedeljo pa je z letala Boeing 737-800 letalske družbe Southwest Airlines med vzletom odtrgalo pokrov motorja, še poročajo. Kot naj bi bilo slišati na zvočnih posnetkih, ki jih je objavila kontrola zračnega prometa, je eden izmed pilotov letala sporočil, da je več potnikov in članov posadke slišalo glasen pok ob tem, ko je “nekaj” zadelo krilo letala, ki je bilo iz Denverja namenjeno v Houston. Letalo s 135 potniki in šestimi člani posadke, ki je po vzletu doseglo višino okoli 3.000 metrov, se je zato moralo obrniti nazaj na mednarodno letališče v Denverju, kjer je varno pristalo. Potniki so nekaj ur kasneje z drugim letalom poleteli proti Houstonu.

Letalska družba se je opravičila

Letalska družba se je potnikom za neljubi dogodek in zamudo opravičila ter sporočila, da ob incidentu ni bil nihče poškodovan. Dodali so, da njihove inženirske ekipe pregledujejo letalo, prav tako pa dogodek preiskuje ameriška uprava za letalstvo. Letalo je dovoljenje za letenje dobilo leta 2015. V Boeingu incidenta za zdaj niso želeli komentirati, dodaja N1. Vodstvo družbe je sicer že konec marca napovedalo odstop, ki je posledica številnih tehničnih težav, s katerimi se v zadnjih letih soočajo v Boeingu.