Obdukcija Inštituta za sodno medicino v Beogradu je pokazala, da brat enega od osumljencev v priporu na policijski postaji v Boru ni umrl naravne smrti, ampak nasilne, je poročal srbski Radar. Umrl naj bi zaradi pretepa, katerega sledi so bile jasno vidne. Dalibor naj bi pomagal pri premikanju trupla, zato so pristojni računali na njegovo pomoč pri iskanju, vendar je umrl, preden bi ga lahko zaslišali.

Oblasti dejale, da je umrl naravne smrti

Kot smo poročali, so v soboto, 6. aprila, na policijski postaji v Boru za 48 ur pridržali osumljenega Daliborja Dragijevića, ker naj bi pomagal svojemu deset let starejšemu bratu Dejanu, ki je osumljen umora deklice, da truplo preselita za zdaj neznano kam. Srbska policija je takrat sporočila, da mu je proti jutru postalo slabo ter da je kljub hitremu ukrepanju in poskusom reanimacije umrl. Trdili so, da je bila njegova smrt naravna, brez nenavadnih okoliščin.

Sodnomedicinski izvid zdaj navaja, da je bilo truplo brata polno vidnih poškodb, zaradi česar sodni izvedenci trdijo, da je bila njegova smrt posledica nasilja. Ugotovitev so posredovali pristojnemu Višjemu državnemu tožilstvu v Zaječarju. Tako naj bi obdukcija dokazala, da je šlo za nasilno smrt.

Njegov oče je za smrt sina izvedel v priporu. Tudi on je bil namreč v priporu zaradi suma, da je pomagal premikati truplo malčice.  

Iskanje trupla male Danke še vedno poteka.