Na letu SQ321 letalske družbe Singapore Airlines iz Londona v Singapur je danes zaradi hude turbulence umrl 73-letni britanski državljan, še 30 potnikov in članov posadke je poškodovanih, poročajo tuje tiskovne agencije. Letalo Boeing 777-300ER so po incidentu preusmerili na letališče Suvarnabhumi v Bangkoku na Tajskem.

Zaradi hude turbulence je med letom iz Londona v Singapur danes umrl 73-letni britanski državljan. Najverjetneje je umrl zaradi srčne kapi, so po navedbah francoske tiskovne agencije AFP sporočile oblasti na Tajskem, kjer je letalo po incidentu zasilno pristalo.

Na krovu letala je bilo 211 potnikov in 18 članov posadke, je potrdila letalska družba Singapore Airlines. Skupno je poškodovanih 30 ljudi, med njimi več članov posadke in žena preminulega Britanca. Sedem jih je v kritičnem stanju. Po navedbah direktorja letališča v Bangkoku je večina poškodovanih utrpela hude udarce v glavo, ko jih je zaradi turbulence vrglo v strop potniške kabine.

Podatki o sledenju leta so pokazali, da je letalo singapurske letalske družbe nad Andamanskim morjem zahodno od Tajske zajela "nenadna ekstremna turbulenca", zaradi česar je v zgolj petih minutah padlo za več kot 1800 metrov.

Vodstvo družbe Singapore Airlines je ob tem izreklo sožalje družini umrlega. "Globoko se opravičujemo za travmatično izkušnjo, ki so jo naši potniki in člani posadke doživeli na tem letu. V tem težkem obdobju jim bomo zagotovili vso potrebno pomoč," so zapisali v izjavi.