Podjetje Airbnb je v sredo objavilo svojo novo zbirko 'Icons', z osupljivimi hišami, ki so jih navdihnili filmi. Ikone vam omogočajo, da stopite v svetove, o katerih ste do zdaj samo sanjali. "Lahko odletite v hiši Up, preživite noč v Ferrarijevem muzeju ali se družite s Kevinom Hartom," je sporočilo podjetje.

Hišo oddaja zvezda filma

Hiša iz filma 'V višave' se nahaja v mestu Abiquiu v Novi Mehiki, gosti pa jo nihče drug kot Carl Fredricksen – izmišljena zvezda filma. Bivanje v hiši je brezplačno, vendar bodo srečni stanovalci izbrani naključno, potem ko bo podjetje pregledalo odgovore prosilcev o njihovih "perspektivah in povezavah z ikono." Dom pa bo, kot je prikazano v filmu, dvignilo 8000 balonov (s pomočjo žerjava).

[[image_2_article_65820]]

"Fredricksen" iz UP je pojasnil, da lahko njegova nenavadna hiša, medtem ko visi v zraku, sprejme štiri goste. "Včasih ne maram obiskovalcev, vendar mislim, da je zelo lepo, da jih imava zdaj, ko sva samo jaz in Doug," piše v opisu. Fredricksen je med drugim tudi dejal, da bo vsak gost med bivanjem lahko šel na 'mini avanture' in med potjo zbiral značke. Svoje izbrane goste pa je tudi prosil, naj poskrbijo za njegov dom, vključno z opravili, kot sta prinašanje pošte in čiščenje hiše. Dodal je, da lahko izbrani gostje uživajo tudi v piknikih na travniku, opazujejo nočno nebo, kot je to rada počela njegova preminula žena Ellie, in uživajo v njegovem najljubšem zajtrku – kosmičih z otrobi.

Prošnje za rezervacijo hiške se zaključijo 13. maja.

Je pa možnost bivanja v tej edinstveni hiši med ljudmi na družbenih omrežjih povzročila pravi razkol. Nekaterim je bila ideja všeč, drugi pa so se bali za svojo varnost.

Na voljo so tudi druge znane stavbe

Druga čudovita hiša, ki je na voljo v novi promociji podjetja, je X-Mansion v New Castlu v New Yorku. Ogromen dom, ki lahko sprejme osem gostov in stane 97 dolarjev na osebo. Prošnje za rezervacijo dvorca so se odprle v sredo in se bodo zaključile 14. maja. Gostitelj nepremičnine je Jubilee, lik iz Marvelovih filmov, ki gostom ponuja priložnost, da prespijo v domu iz 90. let. Jubilee je med drugim obljubil, da bo "nove študente" med bivanjem vodil skozi orientacijo. Preden se gostje poslovijo pa jih bo seznanil z njihovimi "novimi močmi" in jim podaril njihovo lastno diplomo in razredno sliko.

[[image_1_article_65820]]

Naslednji edinstveni pobeg, ki ga ponuja Airbnb, daje gostom možnost bivanja v dejanski hiši v Minnesoti, ki jo je Prince uporabil pri snemanju filma Purple Rain. Rezervacije se odprejo avgusta, zaenkrat pa še ni jasno, koliko bo vse skupaj stalo.Glede na seznam gostje dobijo priložnost, da 'spijo kot Prince', dobijo vpogled v njegov svet in poslušajo njegove najredkejše skladbe.

Poleg sanjskih domov tudi ekskluzivna srečanja

Druge neverjetne izkušnje, ki jih podjetje ponuja, vključujejo možnost prenočitve v muzeju Ferrari, bivanje v pariškem Musée d'Orsay, junija pa bo Airbnb razkril tudi kolekcijo "osnovnih spominov", ki jo je navdihnil Disneyjev animirani film Vrvež v moji glavi (Inside Out) . Poleg sanjskih domov pa je podjetje naredilo korak dlje in ponudilo ekskluzivne interakcije s slavnimi osebnostmi in internetnimi zvezdami, vključno s Kevinom Hartom, Dojo Cat, Khabyjem Lameom, Feidom in bollywoodsko zvezdo Janhvi Kapoor.