Hrvaška se namerava spopasti z razširjeno prostitucijo, ki je še posebej pogosta v poletnih mesecih. Navtična prostitucija postaja vse bolj razširjena, s tem pa tudi zlorabe deklet. Sprejeti želijo zakon po švedskem modelu, ki kaznuje stranke, ne pa prostitutk, poroča Žurnal24.

Večinoma gre za poslovneže, politike in igralce

Neuradni podatki kažejo, da je na Hrvaškem približno 6000 prostitutk in med 75.000 in 110.000 rednih uporabnikov teh storitev. Med turistično sezono se te številke močno povečajo, dejavnost pa pogosto poteka na luksuznih jahtah. Dekleta lahko v enem vikendu zaslužijo več tisoč evrov, vendar so lahko prisotne tudi droge, nasilni zvodniki in mafija.

'Delovno dekle' je za 24sata razkrilo, da se dekleta zbirajo na določenih mestih, kot je marina v Sukošanu pri Zadru, od koder se vkrcajo na jahte proti Kornatom. Tam se zasidrajo v osamljenih zalivih, kjer potekajo orgije.

Ko dekletom v tamkajšnji restavraciji za kosilo postrežejo hrano, ta ni nikoli začinjena, saj to slabo vpliva na spolni odnos.

Cene za storitve so na trgu večinoma standardizirane: vikend izlet prinese dekletu 2000 do 4000 evrov, seks z dvema osebama stane 400-500 evrov, celo noč v hotelu z enim moškim stane najmanj tisoč evrov, z dvema dva tisoč evrov, dodatne storitve pa se dvignejo na 150 evrov ali celo precej več za oralni in analni seks, spolne pripomočke ali izjemne želje.

Dekle je spregovorilo tudi o zahtevah, ki velikokrat presegajo mejo dobrega okusa: Eden moški jo je tako nekoč prosil, naj mijavka in laja.

Razkrila še je, da so Slovenci in Nemci so najpogostejši najemniki jaht, na katere je povabljena. Gre večinoma za poslovneže, politike in igralce - redkeje gre za športnike. Dekleta na jahtah pogosto strežejo pijačo in pripravljajo koktajle, zabava pa se zvečer spremeni v erotično avanturo.