Globalno

Pri naših sosedih scena kot iz filma: Grozil in za talko vzel svojo ženo

Uredništvo , 15.07.23 ob 12:48

Sedel je na rob balkona in grozil, da se bo poškodoval, trdil je tudi, da ima v stanovanju talko.

Pri naših sosedih scena kot iz filma: Grozil in za talko vzel svojo ženo

Policija je zjutraj v Makarski aretirala 45-letnika, ki se je ponoči zaklenil v stanovanje in grozil, da bo poškodoval tako sebe kot družinskega člana. Tega je po večurnih pogajanjih izpustil, je pa utrpel lažje telesne poškodbe in je že prejel zdravniško oskrbo.

Ni pustil, da bi mu pomagali

Moški se je zgodaj zjutraj okoli 2.30 zaklenil v stanovanje v devetem nadstropju. Sedel je na rob balkona ter grozil s samomorom, prav tako pa je trdil, da ima v stanovanju talko. Na kraj je bila kmalu zatem napotena policija, sledil pa jim je tudi pogajalec. Ko so prispeli še reševalci in gasilci, so ti sprva poskusili moškega doseči z avtolestvijo, a jim je ta zagrozil, da bo skočil iz 9. nadstropja, zato so akcijo opustili.

Družinskega člana je po večurnem pogovoru izpustil ob 6. uri, a je sam nato ostal v stanovanju in grozil s samomorom, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Policija je moškega uspela aretirati ob 9.23 in je trenutno pod njihovim nadzorom, je pojasnila Sanja Nazlić iz splitsko-dalmatinske policije. Oseba, ki jo je 45-letni moški zadrževal v stanovanju, je utrpela lažje telesne poškodbe in je že prejela zdravniško oskrbo.

Po poročanju časnika Slobodna Dalmacija naj bi šlo za njegovo ženo. Prav tako pa časnik navaja, da je moški v stanovanju zadrževal svoji hčerki, ki so jih uspeli rešiti na varno.

računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju
uskladitev
Poštnim delavcem višje plače in rekorden regres