Od izginotja male Danke Ilić, dveletnice, za katero se je v torek okoli 13.45 v soseski Banjsko Polje pri Boru v Srbiji izgubila vsaka sled, je minilo že pet dni. Pogrešano naj bi po najnovejših informacijah portala Telegraf.rs videli na Dunaju, spremljali naj bi ju dve ženski romunskega državljanstva.

Na družbenih omrežjih se je oglasil tudi Srb, ki živi na Dunaju, in naj bi na avtobusni postaji opazil malčico, podobno Danki ter dve Romunki. Deklica se naj bi ženskama izogibala in se ni obnašala, kot da bi ju poznala ali razumela. Prav tako sta jo poklicali v romunščini, na kar se deklica ni odzvala. Posnetek je nastal na dunajski postaji Schötering. 

Sinoči je srbska policija že stopila v stik z avstrijskimi kolegi in Europolu poslala vse podatke ter posnetek. Po poročanju srbskih medijev je novo sled omenil tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić. "Rad bi se zahvalil policiji, ki dela 24 ur na dan. Ko se je ob pol štirih pojavila nova sleda, so obvestili tudi mene. Do pol šestih so že vsi bili na svojem mestu. Njihova predanost je častivredna. Upam, da jim bo uspelo rešiti tudi ta primer," je dejal.

Srbska policija sicer preiskuje del reke Brestovačke, helikopterji pa so preleteli širše območje kraja izginotja deklice. Posebne ekipe so preiskale okolico hiše, predor, podzemne kanale in jaške, jezero, gozd. Policija je na prizorišče znova pripeljala mamo, da bi ponovno rekonstruirali potek dogodkov.