Tri minute pred polnočjo je na privezu v makarskem pristanišču zagorela 24 metrov dolga in 7 metrov široka jahta "Acceptus", po neuradnih ocenah vredna okoli 3 milijone evrov, ki je plula pod malteško zastavo, poroča Slobodna Dalmacija. V tistem trenutku so bile na plovilu tri osebe, ki niso bile poškodovane.

Jahta je, po poročanju Slobodne Dalmacije, v lasti Mišela Čolaka, lastnika podjetja Feal iz Širokega Brijega, ki ima stanovanje v Makarski in se ukvarja s stanovanjsko gradnjo.

Med požarom je makarsko pristanišče ovil gost črn dim, tako da se glede na smer vetra ni dalo dihati, širil pa se je tudi smrad po zažgani plastiki. Policisti in gasilci so zaprli celotno obrežje in nihče se ni smel približati, ker je obstajala nevarnost eksplozije, še poroča Slobodna Dalmacija.

Vse turistične ladje, ki so bile ob začetku požara privezane v pristanišču, so takoj odplule proti odprtemu morju in tako preprečile tragedijo in še večjo škodo.

Nekaj ur kasneje zagorelo še na otoku Čiovo

Nekaj ur kasneje pa je zagorelo še v pristanišču v Slatinah na Čiovu na 15 metrov dolgi potniški ladji družbe Bura Line. Požar je gasilo devet članov DVD Slatine s tremi vozili ter po trije pripadniki JVP Trogir in DVD Okruk s po enim vozilom. Požar je bil lokaliziran ob 4.13 uri, poroča Dlamatinski portal.