The Guardian poroča, da je bil aretiran 81-letni moški, za katerega preiskovalci pravijo, da je s fračo več let teroriziral sosesko v južni Kaliforniji. Med izvajanjem preiskave so policisti ugotovili, da je bilo v obdobju 9-10 let na desetine sosedov žrtev serijskega strelca s fračo, je v izjavi zapisal policijski oddelek Asuza.

Moški je osumljen, da je razbijal okna in avtomobilska vetrobranska stekla ter za las zgrešil ljudi s krogličnimi ležaji, ki jih je izstrelil iz frače, o poškodovanih zaenkrat ni poročil, še poroča medij.

Streljal kar iz svojega vrta

Moškega so aretirali v četrtek, potem ko so policisti izdali nalog za preiskavo in našli fračo in kroglične ležaje na njegovem domu v Asuzi, približno 40 kilometrov vzhodno od Los Angelesa.

Poročnik policije Azusa Jake Bushey je v soboto dejal, da so policisti ugotovili, da je bila večina krogličnih ležajev izstreljena z osumljenčevega dvorišča. "Ne poznamo nobenega drugega motiva kot le zlonamerne nagajivosti," je Bushey še povedal za Southern California News Group. Moški naj bi se pred sodiščem znašel v torek.