Policisti v New Orleansu so na sledi drzni tolpi preprodajalcev mamil, ki so vlomili v sobo za dokaze na policijski postaji in ukradli vso konopljo. Gre za skupino podgan, ki hrepenijo po razkošnem življenju. "Podgane jedo našo marihuano. Vse so 'zadete'," je Anne Kirkpatrick, načelnica mestnega policijskega oddelka, povedala na sestanku svetovalnega odbora v ponedeljek.

Poleg podgan imajo tudi ščurke in ogromno vzdrževalnih težav

Na nedavnem sestanku je Kirkpatrickova dejala, da je zgradba za kriminalno pravosodje v središču mesta, v kateri je trenutno nastanjen policijski oddelek in je bila zgrajena leta 1968, neprimerna za opravljanje dela. Poleg podgan, ki po njenih besedah za sabo puščajo iztrebke po vseh mizah, je tam tudi invazija ščurkov, zraven tega pa še neskončno vzdrževalnih težav, vključno z okvarjenimi dvigali, nedelujočimi vodovodnimi instalacijami in klimatskim sistemom, ki se je lani poleti sesul. "Ne gre samo za to policijsko postajo. Gre za celotno okrožje, kjer je umazanija izven norme," je pojasnila in dodala, da si čistilno osebje zasluži nagrado za trud, da čisti to, kar se ne da očistiti.

Podgane, ki so vlomile v sobo za dokaze in kradle marihuano, so bile še posebej problematične, saj so s tem ovirale preiskavo. Uradniki so sicer potrdili predlog za najem dveh pisarn, niso pa razpravljali o tem, kaj se bo zgodilo s čredami podgan v glavni zgradbi.

To niso prve podgane, ki imajo rade marihuano

Leta 2022 je CNN poročal o primeru podgan v severni Indiji, ki so požrle več kot 500 kg konoplje, zasežene od preprodajalcev mamil in shranjene v policijskem skladišču. "Podgane so majhne živali, ki se ne bojijo policije," je uradnik povedal sodišču v Uttar Pradeshu. Ta epizoda je sledila štiri leta po tem, ko je portal TheGuardian poročal o zgodbi osmih policijskih uradnikov v Argentini, ki so bili odpuščeni, ker oblasti niso verjele njihovi trditvi, da so miši pojedle več kot pol tone marihuane, ki je izginila iz policijskega skladišča za shranjevanje zaseženih drog približno 50 kilometrov severozahodno od Buenos Airesa. "Strokovnjaki Univerze v Buenos Airesu so pojasnili, da miši ne bi zamenjale droge za hrano in da bi, če bi jo jedlo veliko miši, v skladišču našli veliko trupel," je dejal tiskovni predstavnik sodnika takrat.