Umrl je Jon Landau, z oskarjem nagrajeni producent nekaterih najbolj dobičkonosnih filmov vseh časov, vključno s Titanikom in Avatarjem. 63-letni Landau je vrsto let sodeloval s filmskim ustvarjalcem Jamesom Cameronom. Umrl naj bi v petek, potem ko je pred več kot letom dni zbolel za rakom, na spletni strani poroča britanski BBC. Landauva sestra Tina je njegovo smrt potrdila na enem od družbenih omrežij in ga ob tem označila za najboljšega brata, ki si ga lahko želi vsaka sestra.

Bil je izvršni direktor v filmski produkcijski hiši 20th Century Fox

Landau je bil sin hollywoodskih producentov Elyja in Edie Landau in je bil nekaj časa izvršni direktor v filmski produkcijski hiši 20th Century Fox, kjer je sodeloval pri filmih, kot sta Poslednji Mohihanec in Umri pokončno 2. Leta 1997 je s Cameronom ustvaril uspešnico Titanik, prvi film, ki je presegel mejo milijarde ameriških dolarjev v kinematografskih blagajnah. Filma Avatar in njegovo nadaljevanje Avatar: Pot vode, ki sta v kinematografe prišla leta 2009 oziroma 2022, sta kasneje presegla Titanikov rekord. Landau je bil tudi koproducent drugih filmskih uspešnic, kot sta Draga, pomanjšal sem otroke in Dick Tracy. Zasedal je tudi enega od vodilnih položajev v Cameronovi produkcijski družbi Lightstorm Entertainment.

Cameron je po novici o Landaujevi smrti za The Hollywood Reporter med drugim povedal, da je umrl velik producent in velik človek, piše STA.