Globalno

Po desetih letih v Braziliji likvidirali Slovenca, ki to ni

Uredništvo , 10.01.24 ob 13:03

V Braziliji na obali Sao Paola je bil 5. januarja ubit moški Dejan Kovač, ko je napadalec pred hišo, v kateri je živel z družino, izstrelil več nabojev.

Po desetih letih v Braziliji likvidirali Slovenca, ki to ni

V Braziliji umorjeni moški, o čemer smo poročali včeraj, po pisanju srbskih medijev ni bil slovenski državljan, ampak Srb, ki je uporabljal ponarejen slovenski potni list.  Šlo naj bi za 43-letnega Darka Geislera Nedeljkovića iz Pančeva, ki se je v Braziliji predstavljal kot Dejan Kovač. Srbski mediji dodajajo, da gre za domnevnega člana Škaljarskega klana, ki se je skrival deset let.

Nedeljković naj bi po poročanju Blica štiri leta živel v trinadstropni stavbi na ulici Rua Sao Jose v soseski Embare. Umor se je zgodil v petek zvečer okoli 19.46 v naselju Embare na obali Sao Paula. V času napada se je žrtev z ženo in sinom (4) peljala s kolesom. Ko so se ustavili pred hišo, se je pojavil napadalec in vanj izstrelil najmanj tri naboje. 

Delal kot mizar

Moški je padel na tla, kolo z otrokom pa se je prevrnilo., so poročali brazilski mediji. Strelec je pobegnil. Moškega so sicer odpeljali na nadaljnje zdravljenje z rešilcem, vendar je podlegel poškodbam, še preden je prispel v bolnišnico. 

Darko je sicer delal v mizarski delavnici in kot so brazilskim medijem povedali sosedje, je bil miren in umaknjen. Srbski Blic dodaja, da je bil Geisler povezan z več kriminalnimi združbami v Srbiji, Bosni in Hercegovini, zanimivo pa je, da njegovega izginotja takrat ni nihče prijavil.