Pes Cecil je decembra lani postal viralna senzacija, ko si je lakoto potešil s kuverto, v kateri je bilo 4000 dolarjev. Njegova lastnika iz ameriške zvezne države Pensilvanija sta nato veseli december preživela ob brskanju po pasjih izločkih, v katerih sta iskala prežvečene bankovce, poroča britanski BBC.

V začetku decembra sta Clayton in Carrie Law na pult svoje hiše v Pittsburghu v Pensilvaniji položila kuverto s 4000 dolarji, s katerimi sta nameravala plačati delavca, ki jima je postavil ograjo.

Pol ure kasneje pa je sledilo presenečenje, saj sta odkrila, da si je njun kosmatinec privoščil svoj najdražji obrok v življenju. Našla sta le še ostanke kuverte in bankovcev, ki so raztrgani ležali po celem stanovanju.

Lastnika sta bila nad dejanjem svojega štirinožnega prijatelja nadvse presenečena, saj se običajno ni dotaknil niti zrezka, če sta ga pustila na pultu. Očitno pa je bil denar dovolj dobra motivacija, je v intervjuju za lokalni časopis ocenila Carrie Law.

Po razkošnem obedu je Cecil odšel počivat, njegova lastnika pa sta vprašala veterinarja, kaj naj storita. Ker je Cecil večji pes, mešanec med zlatim prinašalcem in pudljem, jima je veterinar naročil, naj ga le opazujeta.

Sta pa lastnika nato dobila posebno nalogo sestavljanja. Iz pasjih iztrebkov in izločkov po bruhanju sta previdno zbrala vse ostanke bankovcev in jih začela lepiti skupaj, da bi jih banka zamenjala s svežimi bankovci. Uspelo jima je zbrati skoraj ves denar, pogrešanih je le še okoli 450 dolarjev.