Papeža Frančiška so danes po splošni avdienci na Trgu svetega Petra sprejeli v rimski bolnišnici Gemelli, je sporočil vodja tiskovnega urada Svetega sedeža Matteo Bruni. Pojasnil je, da bodo papežu danes operirali ukleščeno trebušno kilo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pri 86-letnem papežu naj bi ob splošni narkozi opravili operacijo z odprto trebušno steno, da bi preprečili zaporo črevesja, je dejal Bruni. Povedal je še, da je operacija nujna zaradi ukleščene trebušne kile, ki Frančišku povzroča bolečine in druge težave.

Iz Vatikana so še sporočili, da bo Frančišek po operaciji v bolnišnici ostal več dni, da bo lahko popolnoma okreval.

Frančišek je bil že v torek v kliniki Gemelli, kjer je opravil vnaprej predvidene kontrolne preglede.

Papež je konec marca tri dni preživel v bolnišnici Gemelli na zdravljenju zaradi bronhitisa. Takrat so iz Vatikana sprva sporočili, da je šlo za vnaprej načrtovane preglede, kasneje pa se je izkazalo, da so ga v bolnišnico odpeljali zaradi težav z dihanjem. Papež se je v Vatikan vrnil pravočasno za praznovanja velikega tedna in velike noči.

Konec maja pa je Frančišek zaradi povišane telesne temperature za en dan odpovedal uradne avdience in obveznosti. V zadnjem času se vse pogosteje sooča z različnimi zdravstvenimi težavami, vendar za zdaj kljub ugibanjem ni nakazal, da bi nameraval odstopiti s položaja vodje katoliške cerkve tako kot njegov predhodnik Benedikt XVI.