Na Osnovni šoli Mojstra Radovana v Trogirju se je danes zgodil hud incident, poročajo hrvaški mediji. Učenka je bila med poukom na telefonu, zato ji je učitelj vzel telefon. Nato je uporabila mobilni telefon enega od sošolcev in o tem obvestila očeta. Ob prihodu v šolo je oče deklice med poukom vdrl v učilnico in s pestjo udaril uslužbenca šole.

Učitelj zaprosil za zdravniško pomoč

Po dogodku je bila obveščena policija, učitelj je zaprosil za zdravniško pomoč, še vedno pa ni znano, za kakšne poškodbe gre. Policisti so prijeli očeta deklice, v poteku je kriminalistična preiskava.

Po poročanju Index.hr se naj bi incident zgodil v enem od višjih razredov, razredničarka pa naj bi otrokom rekla, naj o tem ne govorijo.

Ravnateljica Osnovne šole Maštorja Radovana Zoran Bakula je hrvaškim medijem potrdila, da je prišlo do napada starša na učiteljico, vendar zaradi preiskave v poteku ni želela podati več informacij.

"Osebno bi dodala, da gre še za enega v nizu incidentov v hrvaških šolah, kamor lahko pride kdorkoli, mi pa nimamo mehanizmov, da bi se zaščitili. Današnji primer žal to žal potrjuje in edino, kar lahko storimo, je, da policijo pokličemo šele, ko se kaj zgodi. Ali smo v družbi prišli do točke, ko bi moral vsak javni zavod imeti varnostnika na vratih?" je dejala.