Zdravstveno stanje ameriškega predsednika Joeja Bidna je bilo ves njegov mandat predmet razprav, a zdaj, ko se bližajo volitve, je pod drobnogledom bolj kot kadar koli prej.

V medijih so se pojavile informacije, da je Belo hišo večkrat obiskal zdravnik, specializiran za parkinsonovo bolezen, poročajo Slovenske novice.

Nevrolog na obisku osemkrat

Govori se, da Biden trpi za to resno boleznijo, kar je postala tema pogovorov po soočenju z Donaldom Trumpom 27. junija. New York Times je objavil seznam obiskovalcev Bele hiše, ki razkriva, da je dr. Kevin Cannard, nevrolog, specializiran za motnje gibanja in avtor nedavnega znanstvenega članka o Parkinsonovi bolezni, med lanskim poletjem in letošnjo pomladjo, Belo hišo obiskal osemkrat. Tiskovna predstavnica Bele hiše je potrdila Cannardove obiske in poudarila, da želi spoštovati zasebnost vseh vpletenih.

Slovenske novice poročajo, da trenutno ni jasno, zakaj je zdravnik obiskal Belo hišo in ali je zdravil predsednika, ali pa je šlo za drugačne sestanke. V Cannardovem življenjepisu je zapisano, da je bil od leta 2012 do 2022 nevrološki svetovalec Bele hiše, kar pomeni, da je bil del zdravniške ekipe tudi v času Obamove in Trumpove administracije. Zdravnik Bele hiše Kevin O’Connor je potrdil, da je nevrolog v zadnjih treh letih in pol pregledal predsednika trikrat, vendar razloga ni navedel. Pojasnil je tudi, da so bili drugi obiski povezani z zdravljenjem drugih ljudi, ki delajo v Beli hiši. Pregled pri Cannardu je bil del vsakoletnega temeljitega pregleda, pri katerem pa nevrolog ni našel nobenih znakov Parkinsonove bolezni.