Še ena slaba novica za Magno v Gradcu: Britanski avtomobilski proizvajalec Ineos je danes sporočil, da bo zaustavil razvoj načrtovanega električnega terenskega vozila "Fusilier" v Gradcu, kar je Magna tudi potrdila za avstrijske medije. To pomeni, da je ogroženih 300 delovnih mest.

300 zaposlenih, ki so sodelovali pri razvoju, se zdaj boji za svoje službe

Britanski proizvajalec avtomobilov Ineos, start-up za električne avtomobile, je želel najprej razviti svojo tretjo serijo modelov, imenovano "Fusilier", pri Magni v Gradcu in jo nato takoj dati v izdelavo. Vodstvo Magne je računalo na to veliko naročilo - 50.000 enot.

A podjetje je sporočilo, da se s takojšnjim učinkom umika iz Gradca. Skladno s tem Ineos v Gradcu ne ustavlja le razvoja električnega terenskega vozila, ampak tudi odpoveduje proizvodnjo tretje modelne serije, ki bi morala s proizvodnega traku Magne odpeljati leta 2027.

Velika pogodba bi ustvarila 2000 delovnih mest – zdaj pa se mora 300 zaposlenih, ki so sodelovali pri razvoju, bati za svoje službe.

Razlog za presenetljiv umik se skriva v počasni prodaji električnih avtomobilov - izdelava "Fusilierja" preprosto ne bi bila donosna. To je že drugi šok v zelo kratkem času za Gradec: tudi električno vozilo Fisker se ne proizvaja več.

Iz Magne so za avstrijske medije povedali, da njihovo odločitev spoštujejo in se "kljub temu nazadovanju aktivno pogovarjajo z obstoječimi in potencialnimi strankami, da bi izkoristili nove poslovne priložnosti", in so "optimistični glede zagotavljanja novih projektov."