Zagrebški policisti so danes, 13.6.2024, okoli 14.30 ure prejeli obvestilo, da na območju Susedgrada gol moški s sekiro razbija avtomobile. Po incidentu, v katerem je poškodoval več avtomobilov, se je odpravil na svoj domači naslov. Moškega so tam našli zagrebški policisti. Sledil je dodaten šok. V hiši so našli tudi truplo starejše ženske, najverjetneje družinskega člana. Glede na stanje trupla je bila verjetno že dlje časa mrtva, zato zagrebška policija za zdaj ne more povedati, kaj je bil vzrok njene smrti, poroča Index.hr.

Policija še ne ve, ali je bila ženska umorjena ali je umrla naravne smrti. Zaenkrat je znano samo to, da je umrla že pred časom.

Na kraj zločina je odšla preiskovalna skupina, ki je opravila hišni pregled in pobrala ves material ter biološke sledi. Po končani preiskavi bodo truplo pokojne prepeljali na inštitut za sodno medicino in kriminalistiko, kjer bodo opravili obdukcijo ter ugotovili čas in vzrok smrti. 

Policija je sporočila še, da je sumljenec trenutno pod nadzorom, prav tako je stekla kriminalistična preiskava, ki ugotavlja vse okoliščine dogodka.