Po poročanju brazilskih medijev je bil moški zaposlen kot mizar v mestu, njegovi sosedje pa so ga opisovali kot zadržanega in tihega.

Varnostna kamera, ki so jo objavili brazilski mediji G1, prikazuje, kako se je 43-letnik s kolesom pripeljal na pločnik pred svojim domom. Sestopil je s kolesa, na katerem je bil v otroškem sedežu njegov sin, medtem ko je bila njegova žena zraven na svojem kolesu. Iz ozadja, izza parkiranega avtomobila na drugi strani ceste, je pritekel moški in ustrelil 43-letnika. Moški je padel na tla, kolo z otrokom pa se je prevrnilo. Strelca so nato posneli, kako je takoj po dejanju zbežal s prizorišča. Dogodek se je zgodil v ponedeljek, nekaj po 19. uri, kot kaže na datumu zapisanem na vrhu posnetka varnostne kamere.

Po poročilu brazilskih medijev Metropoles so reševalci sicer odpeljali Slovenca v nadaljnje zdravljenje, vendar je žal podlegel poškodbam še pred prihodom v bolnišnico.

Slovenec je skupaj s svojo ženo in sinom prebival v trinadstropni stavbi na ulici Rua Sao Jose v soseski Embare. Po podatkih brazilskega portala G1 je bil 43-letnik zaposlen kot mizar.

Čeprav policija ni še potrdila uradnih informacij o številu strelov, naj bi storilec žrtev ustrelil vsaj šestkrat, vendar ostaja podrobnosti o zdravstvenem stanju otroka, ki je padel s kolesa ob umoru očeta, za zdaj še nepotrjeno.

Na vprašanje Ministrstva za zunanje in evropske zadeve RS, so sporočili, da na podlagi doslej zbranih informacij ne morejo potrditi, da gre za slovenskega državljana, saj osebe s podatki, ki jih je navedla brazilska policija, ni v evidenci državljanov Republike Slovenije.