Globalno

Na Hrvaškem pijani voznik s 100 km/h naravnost v profesionalne kolesarje

Uredništvo , 05.12.23 ob 09:56

Trčil je v enega izmed ekipnih avtomobilov, ki je stal pred rdečo lučjo šest kilometrov pred Zadrom.

Na Hrvaškem pijani voznik s 100 km/h naravnost v profesionalne kolesarje

Trije avstrijski kolesarji ekipe kontinentalnega ranga Felbermayr – Simplon Wels so bili udeleženi v hudi prometni nesreči in utrpeli hujše poškodbe. Po poročilih ekipe naj bi se ekipni avtomobili na poti na priprave ustavili pred rdečo lučjo šest kilometrov pred Zadrom, ko naj bi močno vinjeni hrvaški voznik dostavnega vozila z vso silo priletel v enega izmed ekipnih avtomobilov. Hitrost dostavnega vozila naj bi bila v trenutku trka vsaj 100 km/h, navaja Žurnal24.

Dva že zapustila bolnišnico, tretji v stabilnem stanju

Vozniku naj bi na kraju nesreče izmerili več kot dva promila alkohola v krvi, policija ga je pridržala. Trije huje poškodovani kolesarji so bili prepeljani v bližnjo bolnišnico.

V ponedeljek zvečer so nato iz kolesarske ekipe sporočili, da sta dva kolesarja že zapustila bolnišnico, tudi tretji pa naj bi bil v stabilnem stanju. Ekipa se je skupaj odločila, da nadaljuje z načrtovanimi pripravami, za poškodovane kolesarje pa je že organiziran prevoz domov.

Avstrijska ekipa kontinentalnega ranga je bila sicer ustanovljena leta 2004, pred leti pa je bila vpletena v dopinški škandal, ko je bil leta 2017 eden njenih najboljših kolesarjev v zgodovini, Hrvat Matija Kvasina, pozitiven na dopinškem testu in kaznovan s štiriletno prepovedjo tekmovanja, še poroča Žurnal24.