Globalno

Na avstrijskem Štajerskem v odročni hiši našla tri trupla

Uredništvo , 14.06.23 ob 12:05

Pri vse truplih so policisti odkrili strelne rane, v bližini trupla moškega pa so našli tudi strelno orožje.

Na avstrijskem Štajerskem v odročni hiši našla tri trupla

Avstrijska policija je danes sporočila, da je v odročni hiši na avstrijskem Štajerskem našla trupla dveh žensk in moškega s strelnimi ranami. Okoliščine njihove smrti za zdaj še niso znane. Policija je sicer v bližini trupla moškega našla strelno orožje, zato domneva, da bi lahko šlo za dvojni umor in posledični samomor.

Policija je bila v torek obveščena, da moški, ki je bil po poklicu učitelj, ni prišel v službo. Ob 18. uri so nato policisti in gasilci prispeli do njegove hiše sredi gozda, v njej pa so našli trupla učitelja in dveh žensk, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Dvojni umor in samomor?

Njihovih identitet in starosti niso razkrili. Dva sta bila zakonca, ki sta živela v hiši. Tretja žrtev pa je bila ženska, za katero policija domneva, da je Nemka. Razmerje med njo in zakoncema za zdaj ni jasno, preiskovalci pa so že stopili v stik z nemškimi organi.

Pri vse truplih so policisti odkrili strelne rane, v bližini trupla moškega pa so našli tudi strelno orožje. Preiskovalci zato trenutno domnevajo, da bi lahko šlo za dvojni umor in posledični samomor. Policija je medtem že vpoklicala forenzike in strokovnjake za strelno orožje, ki bodo poskušali razjasniti okoliščine njihove smrti, navaja APA.

STA