Globalno

Moški z nožem napadel več oseb, eno zabodel v trebuh in jo huje ranil

Uredništvo , 03.02.24 ob 11:34

Moškega z malijskim državljanstvom so najprej obvladali mimoidoči. Nato je posredovala železniška policija, ki je napadalca predala policiji.

Moški z nožem napadel več oseb, eno zabodel v trebuh in jo huje ranil
Fotografija je simbolična.

V napadu z nožem v Parizu so bili davi ranjeni trije ljudje, od tega eden huje, vendar ni življenjsko ogrožen. Napad se je zgodil ob 8. uri na eni od največjih pariških železniških postaj Gare de Lyon.

Eno od žrtev je napadalec zabodel v trebuh in jo pri tem huje poškodoval, a je zunaj življenjske nevarnosti. Dva človeka sta bila v napadu lažje poškodovana, poroča AFP.

Nad napadalca kar mimoidoči

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na družbenem omrežju X sporočil, da so za ranjene poskrbele službe nujne pomoči. Zahvalil se je tudi vsem, ki so obvladali storilca "tega nesprejemljivega dejanja".

Moškega z malijskim državljanstvom so najprej obvladali mimoidoči. Nato je posredovala železniška policija, ki je napadalca predala policiji, je za AFP pojasnil vir iz policije. Osumljenec naj med napadom ne bi kričal nikakršnih verskih sloganov. Policiji naj bi predložil italijansko vozniško dovoljenje, v katerem je kot datum rojstva naveden 1. januar 1992, je še povedal isti vir.

Motiv za napad po navedbah policije še ni znan. Pariško državno tožilstvo je sprožilo preiskavo.

Napad se je zgodil manj kot šest mesecev pred olimpijskimi igrami v Parizu, kjer pričakujejo 15 milijonov obiskovalcev. Skozi postajo Gare de Lyon sicer vsako leto potuje več kot 100 milijonov potnikov, poroča AFP.