Globalno

Morski pes napadel kopalca, ki je stal v plitvini na priljubljeni plaži

Uredništvo , 20.08.23 ob 13:42

Priljubljeno plažo so zaprli.

Morski pes napadel kopalca, ki je stal v plitvini na priljubljeni plaži

Morski pes je napadel plavalca v plitvini priljubljene plaže v Španiji. Lokalni mediji poročajo, da je žival zaradi zmedenosti trčila v kopalca in mu zobe zarila v stopalo. Morje okoli njega je nato postalo rdeče.

V morju zagledal senco in začutil udarec

Plavalca je ob španski obali napadel modri morski pes. Žival naj bi bila zmedena in “trčila” s plavalcem, ki je stal v plitvi vodi na plaži Rabdells v Olivi v Valencii. Strokovnjaki so analizirali oznako bitja in ugotovili, da prihaja od modrega morskega psa. V Španiji so poleti to vrsto morskega psa opazili večkrat.

Tamkajšnji pristojni so odredili zaprtje vseh plaž ob obali v bližini otokov Majorka, Menorka in Formentera, medtem ko se je preiskava incidenta nadaljevala. Toda naslednji dan so jih ponovno odprli, saj so prepričani, da nobena žival v vodi ne predstavlja več nevarnosti.

V pogovoru za tamkajšnje medije je napaden kopalec dejal, da ni imel časa, da bi se prestrašil. V morju je zagledal senco, nato pa začutil udarec v levo nogo in še ugriz v desno stopalo. Zaradi adrenalina je poskušal poiskati pomoč, a je šel v morje. V paniki se ni zavedal, da ga je napadel morski pes.

Daily Mail poroča, da gre za lokalnega prebivalca. Navsezadnje je prišel iz morja in poiskal zdravniško pomoč. Poškodbo so mu oskrbeli v lokalnem zdravstvenem domu in mu dali cepivo proti tetanusu.

Zelo nenavaden incident

Po poročanju Majorca Daily Bulletin se je morski pes približal obali, potem ko je postal dezorientiran. Incident naj bi bil nekaj zelo redkega, strokovnjaki pa ugibajo, da je postal morski pes zmeden, saj takšne vrste morskih psov nočejo ničesar od ljudi, ampak iščejo ribe. Prav tako običajno ne plavajo tako blizu obale.

To je prvi napad morskega psa v Valencii po letu 2016, pred tem pa se je zgodil napad leta 1993.