Kot smo že poročali, je na Hrvaškem včeraj prišlo do hude nesreče, v kateri se je avtomobil znamke BMW zaletel v zadnji del tovornjaka. Dve osebi sta na kraju umrli, dve leti starega otroka pa so po hudi nesreči iz novogradiške bolnišnice prepeljali v Zagreb. Po neuradnih informacijah sta v nesreči umrla njegova starša.

Po doslej zbranih podatkih se je 24-letni Hrvat na avtocesti A3 med Okučani in Novsko zaletel v zadnji del tovornjaka, ki je pred njim vozil v isto smer. Tako 24-letni voznik kot 21-letna sopotnica sta zaradi trčenja umrla, dveletnega otroka pa so s hudimi poškodbami odpeljali v bolnišnico. Sedaj je na oddelku za pediatrično intenzivno medicino, čeprav ima hude poškodbe, pa je v stabilnem stanju.

Hrvaški mediji sedaj pišejo, da je Hrvat le nekaj ur pred nesrečo na družbenih omrežjih objavil posnetek, na katerem se vidi, kako z BMW-jem drvi po avtocesti s hitrostjo več kot 200 km/h, nato posname sebe, pozdravlja prijatelje in jim sporoča, da gre na krst. Na koncu posnetka se vidi, da je začel padati dež.

Posnetek si lahko ogledate tukaj.

Po neuradnih podatkih Indexa je bil 24-letnik policiji znan zaradi preteklih prometnih prekrškov in povzročenih prometnih nesreč. Leta 2019 je pri Novi Gradiški s kombijem zletel s ceste. V nesreči je umrla njegova takratna žena, ki je bila noseča.