Globalno

Melania Trump opazno odsotna v času moževih sodnih težav

Uredništvo , 16.06.23 ob 12:41

Prav tako mu ni izrazila javne podpore niti na daljavo. 

Melania Trump opazno odsotna v času moževih sodnih težav

Donald Trump se je v zadnjih tednih dvakrat soočil z obtožbami svoj račun, na sodišču v New Yorku in Miamiju, pri čemer so ameriški komentatorji opazili, da žene Melanie ni bilo ob njegovi strani. Prav tako mu ni izrazila javne podpore niti na daljavo.

Trumpa so pred tedni na državnem sodišču v New Yorku obtožili kaznivih dejanj v zvezi s plačilom pornografski igralki za molk o spolnem odnosu, kjer Melanie Trump ni bilo. Prav tako je ni bilo v torek na zvezno sodišče v Miamiju, kjer se je Trump soočil z obtožnico zaradi odtujitve zaupnih dokumentov iz Bele hiše.

“Američani so navajeni, da žene politikov skoraj vedno stojijo ob strani svojim možem v času škandalov in krize. Zato je Melanijina fizična odsotnost med nedavnimi javnimi nastopi moža še posebej opazna,” je za francosko tiskovno agencijo AFP povedala profesorica zgodovine na univerzi Ohio Katherine Jellison, ki se med drugim posveča vlogi prvih dam v ZDA.

Brezvoljna in nezainteresirana

Zdi se, da gospa Trump, vsaj v tej fazi svojega življenja, ni ne voljna ne zainteresirana pomagati moževi politični karieri,” je dodala.

53-letna Američanka slovenskega rodu je denimo tudi preskočila možev ognjeviti govor po newyorški obtožnici v Mar-a-Lagu na Floridi, čeprav tam živi in čeprav je njen lastni oče sedel v prvi vrsti.

Trump se je takrat zahvalil družinskim članom, vendar žene ni omenil, kar je ponovno podžgalo ugibanja o t. i. transakcijskem zakonu para, ki jih je leta 2020 sprožila nekdanja urednica revije Vogue in nekdanja prijateljica Melanie Trump, Stephanie Winston Wolkoff.

“Melania živi v slonokoščenem stolpu zanikanja (…) Njen molk je nameren, je njeno izbrano orožje in zaščitni oklep,” je za New York Post izjavila Wolkoff.

Trump je v intervjuju pred soočenjem z obtožnico na Floridi v radijski oddaji dolgoletnega zaveznika Rogerja Stona povedal, da ima Melania ogromno srce, stvari jemlje takšne, kot so, in je zelo samozavestna oseba. Dodal je, da je zaslužila ogromno denarja.